Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΤΕΡΣΕΝ



Η ταινία "Ο ΝΕΑΡΟΣ ΑΝΤΕΡΣΕΝ" θα προβληθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ.(Προβολή για παιδιά) και τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 20:00 & 22:00

Υπόθεση: Δανία, 1822. Ο Χανς Κρίστιαν όχι μόνο είναι πάμφτωχος, αλλά είναι και αδέξιος ως τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός. Κι όμως, ο διευθυντής του Βασιλικού Θεάτρου της Δανίας τον λυπάται και τον στέλνει σε ένα σχολείο στην επαρχία, όπου τα ηνία κρατάει ο χαρισματικός διευθυντής Μάισλινγκ.
Το αποτέλεσμα είναι μία συνάντηση μεταξύ ενός ονειροπόλου και ενός ανθρώπου που αναζητά την εξουσία και ο οποίος είναι αποφασισμένος να καταστείλει την ζωηρή φαντασία του Άντερσεν. Για να το πετύχει χρησιμοποιεί την πνευματική τρομοκρατία και απαγορεύει στον νεαρό να γράφει. Όταν ο Άντερσεν γίνεται φίλος με έναν συμμαθητή του, τον Τουκ, ο Μάισλινγκ καταλαμβάνεται από ζήλια και τιμωρεί τον Τουκ κάθε φορά που ο Άντερσεν κάνει κάποιο λάθος.
"Ο Νεαρός Άντερσεν" είναι η εθνική παραγωγή της Δανίας για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (γεν. το 1805) και περιγράφει την σκληρή περίοδο της εφηβείας του, πριν αναγνωριστεί ως συγγραφέας.

Σκηνοθεσία: Ρούμλε Χάμερικ Διάρκεια: 115' παραγωγή: 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: